keskiviikko 29. elokuuta 2012

SMOTO tiedottaa: liukkaita pikipaikkauksia

Suomen Motoristit Ry varoittaa sateiden ja teiden pintojen viilentymisen aiheuttamista liukkaista tiepaikkauksista:

"VAARALLISEN LIUKKAITA PIKIPAIKKAUKSIA VALTATIE KOLMOSELLA
Kolmostiellä, Hyvinkään ABC:n liittymästä pohjoiseen, on asfalttirepeämää paikattu liukkaalla pikipaikalla. Paikka on leveydeltään noin 10 cm leveä ja sijoittuu kaistalla juuri siihen kohtaan missä moottoripyörällä luontevimmin ajetaan, eli lähempänä keskiviivaa kuin piennarta. SMOTO on lähettänyt 3. tien paikosta korjauspyynnön Tienkäyttäjän linjalle. Myös muilla tieosuuksilla Suomessa on havaittu tänä kesänä paljon vaarallisia paikkauksia.
Kuivalla, aurinkoisella säällä paikkojen liukkauteen ei välttämättä huomio kiinnity, mutta märkänä paikot ovat vaarallisen liukkaita. Tien ja ilman viilentymisen myötä, myös renkaiden pitokyky heikkenee ja sateiden todennäköisyys entisestään kasvaa, on siis syytä olla erittäin varovainen.
SMOTO on tiedottanut tiehallintoa vaarallisista asfalttipaikkauksista muutama vuosi aikaisemmin, jolloin Smoton edustajat tutustuivat yhdessä tiehallinnon virkamiesten kanssa muun muassa aivan uudenlaiseen ja turvalliseen paikkausmenetelmään. Selvästikin tiemäärärahojen vähennettyä, turvallisuuden tärkeysjärjestys on jälleen tipahtanut ja vaatii uutta yhteydenottoa ja painostusta tiehallintoon päin. SMOTO pyytääkin teitä motoristeja olemaan aktiivisia ja tiedottamaan meitä niistä tieosuuksista, missä olette tänä kesänä havainneet vaarallisia tiepaikkauksia."

Tämän tiedotteen SMOTO:n puolesta lähetti
Eeva Liesilinna tiedottaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti